Categories:

Idag har jag drabbats av någon typ av tvärtom-afasi. Jag har konstant sagt tvärtemot det jag har tänkt säga. Och jag visste inte att jag sa fel förrän jag själv hörde mig säga fel.

”Jag ska åka hem – jag menar bort!”

”Jag ska prata med honom igår – jag menar imorgon!”

”Ni skulle repa – eh, laga – luckan och reporna på stötfångaren” (min favorit för dagen!)

”Gud vad dyrt – nej, jag menar billigt!”

Så här har jag hållit på. Händer det dig också – eller är det bara jag? Börjar jag få dåndimpen eller vad är det? Visst händer det oss alla ibland, men en hel dag?

Rena snurren.

I övrigt har det varit en mycket bra dag. Att lämna bilen gick bra, förutom då att jag inte kunde prata som folk. Haha. Jag får hämta den imorgon vid lunch. Men jag tror det smidigaste blir att jag hämtar den vid tretiden på eftermiddagen och tar med datorn hem och jobbar in ett par flextimmar på kvällen också. Det blir definitivt billigare dessutom för på så sätt kan jag åka direkt hem från Täby och slipper därmed trängselskatten som är hutlös numera i Stockholm. Vad sägs om 70 kr om dagen i rusningstid – dvs. största delen av tiden då folk måste åka till och från jobbet för att de inte har något val? Före årsskiftet kostade det hälften så mycket och redan det var dyrt.

Jag har tur som har just flextid. Tack vare den så har jag ett val. Jag har skjutit fram min arbetsdag en timme så att jag kommer till jobbet klockan nio och jobbar till halv sex-sex. Helst hade jag velat förskjuta min dag en timme åt andra hållet, men flextiden på eftermiddagen gäller inte förrän efter kl 16 så det funkar inte lika bra. Denna förskjutning av arbetsdagen tjänar jag 20 kr om dagen på. Det är viktigt för mig att kunna köra till jobbet för jag behöver fortfarande den dagliga tiden bakom ratten för att bygga upp körrutin och känsla. Jag har ju faktiskt inte haft körkort i ett år ens ännu! 🙂 Även om det är bekvämt att ha nära till jobbet så skulle jag till och med ha haft nytta av en längre resväg i bilen. Men jag tar vad jag får och närheten uppskattas ju trots allt.

Det är en ynnest att kunna ha ett så flexibelt jobb så att man kan anpassa sin arbetstid, klara av vardagsbestyr och ändå hinna med jobbet och kunna jobba hemifrån ibland också när det underlättar vardagen. Som sagt, jag har ju världens bästa jobb… Att få jobba med kommunikation varje dag, och dessutom flexibelt. Inte alla som har det så bra.

Jag och en kollega mötte också upp en före detta kollega på Fältöversten idag och det var superkul verkligen att surra lite och uppdatera oss om allt som händer. Det är kul att kunna behålla kontakten! Det blir ju oftast så att man tappar kontakten när någon slutar, fast man kan ha jobbat ihop i åratal och trivs bra ihop även på ett personligt plan. Men vår lilla grupp på tre har hittills lyckats. Det är jättekul!

Hur var din dag?

Bli den första att kommentera! :)

  1. På LP-skivan ”Vägen till ära och berömmelse” har Knattarna (ja, det är en Kalle Anka-skiva från 1973) en hang-up av att säga tvärtom vad de menar: fasansfullt istället för underbart, och tvärtom.

      • Om du någonsin skulle känna sug att engagera dig politiskt, kanske det blir en gräddfil in när du lärt dig att säga tvärtemot vad du egentligen menar. 😉 Nä, nu var jag nog orättvis mot de flesta hårt arbetande folkvalda politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier