Äntligen lite riktig vinter. -10 och sol. Precis som en riktigt härlig vinterdag ska vara.

Det passade bra eftersom jag var ”tvungen” (med glädje) att gå ut och fota idag till Jen’s och mitt trädprojekt. Morgondagens tema är ”Texture” – struktur. Det är ett jättesvårt tycker jag. Men Jen är mästare på det så jag är så spänd att se hennes bilder. 🙂 Överenskommelsen är att vi får använda olika filter och efterbehandla bilderna hur vi ville. Det har jag gjort med en bild. 🙂 Resultatet av trädfotograferingen får ni se i morgon. Hur väl jag har tolkat temat struktur är nog lite flytande…

Men det var en helt fantastisk dag vid Kottlasjön. Jag hade byltat på mig min allra varmaste vinterjacka och tjocka täckbyxor. Ingen vacker syn, men jag var behagligt varm hela tiden. Jag var lite sent ute så jag missade dagsljuset men fick istället njuta av skymningsljuset. Sjön har frusit och det var full fart med skridskoåkare och skidåkare. Både stora och små. När jag blundade och bara lyssnade – så smälte alla röster och skratt från isen samman till ett ljudligt badstrandssorl. Isen gjorde rösterna starkare och mer ekande.

kottla

När jag vände hem igen hann det bli nästan mörkt. Det allra sista skymningsljuset fick miljoner diamanter att gnistra i den kalla snön på vägen framför mig. Så otroligt tjusigt att det nästan gjorde ont!

Så glad att vi får lite vinter denna säsong i alla fall, även om den inte stannar länge.

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier