Categories:

Alltså gud vad tiden går!

Jag trodde att det skulle vara lättare att hinna med att blogga när jag är ledig. Men det är tvärtom! Det är svårare att få till det utan vardagsrutinerna konstigt nog.

Jag ska försöka hinna minst ett inlägg om dagen i alla fall denna sista semestervecka.

Apropå körkort så har jag idag för första gången kört in bilen i en biltvätt själv. Fast med assistans bredvid mig i form av mammas man som också hjälpte mig med övningskörning mellan bilskolelektionerna. Man kan ha en sämre handledare än en skicklig bilförare som kört bil i 50 år, eller hur? Jag ser verkligen upp till honom när det gäller att köra bil. Så mycket erfarenhet och han kör tryggt och säkert.

Vi får se om jag vågar köra in själv nästa gång. Eller om jag känner att jag behöver ett varv till. Förhoppningsvis ska jag våga mig på det. Som sagt, det här året handlar ju om att utmana sina rädslor. Men i det här fallet är det mer tvivel på min egen förmåga att bedöma avstånd och placera bilen, än rädsla i sig. Övning ger färdighet!

Apropå övning så har jag nu gjort om mitt experiment av intervallfotografering. Jag kom på att testa det på smältande is. Jag använde ett värmeljus för att skynda på processen och få lite ”ljuseffekter”, och lät kameran ta 80 bilder, en bild var 15:e sekund.  Sedan lade jag ihop bilderna till en time lapse-film. Precis som i mitt första experiment så blir det liksom ”hopp” i filmen fast jag provade att ta fler bilder med kortare mellanrum denna gång. Kanske jag ska ha längre slutartider på bilderna? Jaja, det var kul att prova i alla fall 🙂 Vore kul att testa från balkongen en dag och se några timmar passera förbi i bild. Vore kul att göra samma sak på Lidingöbron. Ja det finns mycket kul man skulle kunna göra med detta. Jag måste bara lära mig liiite *ironi* mer först.

Så här blev det:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P98ZOYh0nko]

Bli den första att kommentera! :)

  1. Apropå biltvätt, har du hört när Farao Groth på radiokanalen NRJ berättade om hur han fick sladd på väg in i biltvätten och ställde bilen halvvägs på tvären? Det finns klipp på nätet, helt hysteriskt att höra honom berätta om vilken trafikfara han är.

    • Alltså det var ju det jag befarade när jag skulle köra in i tvätten själv!! Jag har fortfarande lite svårt att bedöma avstånd och placering och så – så jag såg ju framför mig hur jag körde in helt snett och fastnade och massa hemskt. Men jag tog ju igen den lyckade biltvätten med att skrapa sönder bilen i garaget i stället. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier