Categories:

Jag har hittills mest fokuserat på foto på bloggen men som jag har nämnt tidigare så älskar jag ju att skriva också. När det gäller skrivandet så känner jag mig faktiskt mer ”hemma” och säker på min förmåga än med foto. Jag kan säga till mig själv utan att skämmas att jag kan skriva och det är ju en stor del av mitt yrke som kommunikatör också. Det jag skulle vilja är att utveckla ett mer skönlitterärt skrivande både när det gäller enskilda ”metoder” som gestaltning, perspektiv, miljöbeskrivningar, dialog osv. Men även att hitta berättelsen. Storyn, dramatiken, berättartekniken. Fantasin.

För att trigga igång skrivandet och berättandet har jag varit på jakt efter bloggutmaningar när det gäller skrivande. Det är ett bra sätt tror jag att hitta inspiration, ”tvinga” sig själv att skriva och även få möjligheten att få feedback på sina egna små texter och även kunna ge feedback på andras.

Jag har ju genom mina utbildningar genomgått ett antal olika skrivkurser inom olika genrer som journalistiska texter, feature och reportage, copy och säljande texter, sakprosa, argumentation, skriva för webben och så vidare. Gemensamt för alla dessa kurser har varit hur mycket man lär sig och utvecklas genom ge feedback på andras texter – inte bara genom feedback från andra på sina egna alster.

Jag hittade tyvärr inte så många skrivutmaningar som jag trodde. Jag hittade en aktiv utmaning, Skrivpuff, som ger ett ord varje dag som man ska skriva något kring. När jag läser andras texter så är det många som skriver i diktform. Det är jag inte bra på. Jag behöver flera ord så jag tänkte försöka mig på lite längre texter med skönlitterärt fokus – kanske att jag ibland lägger in lite andra typer av texter kring ordet också. Tanken är att jag dedikerar två inlägg per vecka under mina ”svenska” bloggdagar måndag och fredag åt Skrivpuff. Så första texten kommer på fredag alltså.

Känner ni till några fler skrivutmaningar för bloggare?

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier