Categories:

Jag sitter, eller ligger snarare, här och lyssnar på ett ihärdigt aprilregn utanför denna torsdagkväll. Lägenheten ligger i mörker för jag har inte tänt några lampor. När regnet kom så tog det bort solljuset som tidigare flödande in i lägenheten. Jag njuter av mörkret och av ljudet från regnet som slår mot rutorna som blandas med ett metalliskt smattrande mot balkongräcket i plåt.

Det blir nästan meditativt att bara ligga här i mörkret och lyssna på regnet. Det var det där med att leva i nuet. Det här är ju det bästa exemplet på att vara  just här och nu. Inte tänka eller göra någonting annat än att bara uppslukas av mörkret och smattrandet.

Fast jag lyckas ju bara delvis. För jag tar fram paddan och skriver detta. 😉 Men det har gått tio minuter. Så jag har i alla fall varit helt och fullt i nuet i dessa tio minuter.

Jag tycker faktiskt om regn. Och jag älskar stunden precis när det har slutat. Allt är fortfarande blänkande vått, skyarna ligger kvar över himlavalvet men den blå himlen skymtar bakom och solljuset silas mellan skyarna och ljuset blir magiskt. Allt känns friskt och rent. Som ett nystädat hem med öppna fönster.

Tycker du om regn eller är det bara solen som gäller för dig?

Eftersom du läser det här imorgon fredag så passar jag på att önska en riktigt trevlig helg också! 🙂

En gammal regnbild från balkongen som jag tog för snart fyra år sedan, i augusti 2012, får illustrera detta inlägg.

balkong

 

 

 

 

14 Kommentarer

 1. Underbar bild! Gillar regn och även blåst. Det är så mysigt att stänga av teven och bara lyssna på smattret eller hur blåsten tjuter i väggarna. Fast det är också fint att se hur solens solkattor spelar spratt i solens sken. Just nu snöar det lappvantar hos mig *aprilväder* / kram

  • Snöar lappvantar?? Haha det uttrycket har jag aldrig hört förut! Ja, jag gillar väder – allt från regn och blåst till åska och hagel och skinande sol. Det är fascinerande hur olika väder gör olika saker med natur och omgivningar. När vinden ligger åt rätt håll, dvs. så att regnet inte blåser in på balkongen, så kan jag ställa mig på balkongen och bara titta på regnet också. Eller ett riktigt åskväder. Det är mäktigt! 🙂

 2. En helt fantastisk bild. Det är meditativt att lyssna till regnet, riktigt sövande. Och strax efter att regnet har avtagit känns luften ren och uppfriskande – så lätt att andas. Då brukar jag gå ut i naturen med min kamera och fotografera vattendropparna som likt gnistrande pärlor skimrar vid solstrålarnas blygsamma återkomst. Så magiskt och vackert.

  Från det ena till det andra – Jag försökte besöka ditt Instagram men misslyckades. Det kommer upp en ruta som säger:
  ”Den här sidan är tyvärr inte tillgänglig. Länken kanske är trasig eller sidan kan ha tagits bort. Gå tillbaka till Instagram.”

  Kram / Rozie

  • För mig så funkar instagram. Jag vet inte vad felet kan vara? 🙂 Ja visst är det härligt avkopplande att lyssna på regnet? Åh ja vattendroppar efter regn är så fint!!

   • Det verkar vara något fel med länken när jag klickar på Instagrambilderna här inne på din blogg. Har du inställningarna på Instagram ställda på ”privat”, kanske? Hur som helst så kommer jag inte in. 😉
    Ha det gott och fortsatt trevlig vecka.

   • Ja det verkar vara det som var felet. Testa igen nu. Jag vill ju helst godkänna folk som prenumererar så att jag inte får massa skräpföljare men då blir kontot privat istället. Så nu har jag ändrat. 🙂 Funkar det nu?

 3. Regn är härligt! När jag var liten brukade jag alltid gå ur när det regnade. Redan då gillade jag känslan som regnet ger. Som du också beskriver det så känns världen nytvättad!
  Bara det inte regnar för mycket och för länge! Då tycker jag så synd om djuren!
  Och sol vill jag också ha, så att naturen får växa!
  Lite lagom av allt alltså!
  Jag har börjat med en ny blogg som du gärna får besöka! Du kanske känner igen mig från min gamla? 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  • Klart jag känner igen dig och ditt mysiga sätt att skriva! <3 Ja lagom är bäst. Om det bara regnar och regnar och man aldrig får se solen så är det ju inte kul. På samma sätt kan jag längta efter regn när det har varit soligt i flera dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier