Categories:

Jag har varit på jobbresa i två dagar och kom hem idag, så jag har inte kunnat uppdatera bloggen enligt mitt vanliga schema. Imorgon är bloggen tillbaka till vanlig uppdatering igen med English Thursday och inlägg klockan 8 och klockan 15.

Idag snöade det i Borås och Västra Götaland. Så mycket att det lade sig på marken fast det  var plusgrader ute. Tågresan mellan Borås och Herrljunga var som att åka igenom en krispig vintersaga. Visst längtar jag efter våren, men det går ändå inte att undgå hur vacker snön är.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Avn7u8U6ZOc&w=560&h=315] (Klicka på det lilla kugghjulet nere i högra hörnet och välj högsta kvaliteten… av någon anledning vill den inte bädda in HD-versionen)

På Herrljunga station fick jag vänta på det anslutande tåget till Stockholm i tjugo minuter i snöfallet. Då såg jag snön på spåren och älskade växlingen mellan de grafiska mönstren och kontrasterna av spåren, de snöklädda stenarna, den mörka väggen, den fallande snön och den ensamma lilla busken. Jag har konverterat bilden till svartvit i Photoshop men det behövdes i stort sett inte, för den var näst intill svartvit i original! 🙂

vintriga spår3
Vintriga spår

Väl hemma i Stockholm igen var det grått och vått och trist.

Men skönt att vara hemma igen. 🙂

2 Kommentarer

 1. Här har vi också haft regn i flera dagar. Men eftersom det håller sig nära noll så har inte så mycket av snön försvunnit. Dessutom kom det mera snö idag och mera ska komma under helgen.

  Du tar verkligen fina bilder! Jag tycker om bilden med spåret. Den blev så bra i svartvitt! Kul med filmen med tågresan! Tänk ändå att det ser så pass vintrigt ut där nere!
  Och snö i Stockholm har ni också såg jag! Åtminstone där de åker skidor! Det såg jag på teven! Haha! Jodå, jag förstår att de har fraktat dit snön, men snö fanns det! 🙂

  Det var fint att läsa om din förståelse för de stackars rädda katterna! Hoppas de ska få en fin framtid hos någon som ger dem kärlek!
  Min systerdotter har två katter från katthemmet och hon är väldigt engagerad i allt som händer där. Det är så fint att det finns folk som du, som bryr sig om de små liven!♥

  Ha en riktigt fin helg!
  Kram

  • Vilken gullig kommentar. Tack 🙂 Fint att det finns folk som din systerdotter som väljer att adoptera katter från ett katthem och ger dem ett kärleksfullt föralltidhem! <3 Katter finns för alltid i mitt hjärta. Det kommer ett inlägg i eftermiddag om katters status faktiskt så det passar ju bra. 🙂 Ha en fin helg du med. Kram! (Nu snöar det på riktigt här i Stockholm!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier