Categories:

Det ska bli riktigt kallt i helgen! Det snöar just nu för fullt efter töandet igår som tur är så det finns chans att det blir riktigt fina vinterdagar. Men fy så slaskigt och slirigt det var igår – vilken sörja. Bilen är lika smutsig igen redan. Jag tror dock inte det är någon idé att försöka tvätta den innan den är reparerad efter min fadäs i lördags. Apropå bilen så ringde jag verkstaden igår (måndag) och de skulle ta in ett nytt lock och måla det i bilens färg. På torsdag kommer de att ringa mig. Men jag tror att jag kommer behöva lämna in bilen för lacken är lite skadad i ”hålet”. Jag antar att de måste fixa det. Och då kan de väl lika gärna fixa reporna också antar jag. Vi får se vad de säger och hur mycket det kommer att kosta.

Tillbaka till kylan. På fredag ska det bli -20 här i Stockholm. Det blir i så fall säsongens kallaste dag här nere. Och så håller kylan i sig över helgen. Men nästa torsdag ska det bli 5 grader varmt. Så vintern blir kortvarig. Enligt prognosen ska det bli växlande molnighet på lördag och sol på söndag. Det pressar på fototarmen. I helgen måste jag ge mig ut och fota vintern medan den är kvar, klar och kall. Om nu bara kamerabatteriet klarar kylan.

Men vet ni vad som är så härligt trots mildgraderna på torsdag? Jo, då är dagen hela 34 minuter längre än idag. Från oktober då vi går tillbaka till vintertid till vintersolståndet blundar jag för soltiderna när dagarna bara blir kortare. Det är nog deprimerande utan att behöva se det svart på vitt.  Men så fort det har vänt så håller jag stenkoll och räknar minuter tills ljuset återvänder. Ända till midsommar. Åh jag älskar sommarljuset när det är ljust långt in på natten.

Jag bryter av vinterbilderna med en gammal sommarbild tagen på Skansen från sommaren 2014 som jag tycker om! Det var värmebölja och det var över 30 grader varmt! Visst känns det avlägset?

Längtar du efter vår och sommar eller vill du ha kvar vintern?

skansen

Foto: Marie Elmqvist

Bli den första att kommentera! :)

 1. I think at this point, having had a very mild and soggy winter so far, I have to be honest and say that I welcome the cold snap to come! I don’t know if we will get much snow- but I will be glad for cold and fabulously clear sunny winter days for awhile! x

  • I agree. I am looking forward to the cold and sunny winter days ahead. 🙂 Can’t wait for the weekend so I can take the camera with me.

   At the same time I am looking forward to the light. Springtime and early summer is the best time of the year for me. Even if I love winter and autumn too, but after the long darkness – this coming part of the year when the light comes back sort of brings me back to life again.

 2. Här hade vi ingen vinter förrän januari men då kom den med besked! Jättekallt!!
  Men trots att vi bor i Västerbotten så har vi inte mycket snö.
  Nu ser jag att Stockholm faktiskt får kallare än oss nån dag! Men ni ska väl också få lite av kylan! 🙂

  Jag längtar jättemycket efter våren! Och ljuset! Jag är absolut ingen vintermänniska!
  Sommarens ljusa nätter älskar jag här uppe! Att det aldrig blir riktigt mörkt. Midsommar då det är ljust hela dygnet och efter midsommar kan man ana att det skymmer lite nån timme under natten men sen är det ljust igen! Härligt!

  Nackdelen är att det blir så svårt att gå isäng! Kroppen fattar inte att det är natt! Jag kan inte slita mig från trädgården och glömmer tiden!

  Jag håller tummarna att den kommande sommaren blir bättre än den vi fick 2015 som var så kall!
  Men jag har bestämt att sommaren 2016 ska jag inte vänta på att vädret ska bli bättre. Jag ska ta tillvara på dagarna ändå och försöka göra det bästa av situationen!

  Ha det fint Marie!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier