Glad påsk!

Jag unnade mig sovmorgon idag på min lediga dag och att uppdatera bloggen på samma dag som inlägget publiceras. Därför kom inget inlägg klockan åtta, utan nu. Vem mer än jag håller egentligen koll på tiden ändå? 🙂

Huvuddelen av dagen kommer jag att storstäda. Det är välbehövligt kan jag säga. Men jag ser faktiskt fram emot det konstigt nog. Jag hatar annars att städa. Haha. Men nu är det verkligen nödvändigt och då är det rensande både för hemmet och för själen att bli av med gammal skit och få helt rent. Vädret är lite halvtrist också så det är lika bra att utnyttja denna lediga dag till städning.

Igår var det däremot jättefint väder och jag och en kollega flexade ut vid halv tre från jobbet och tog en fika för att fira påskledigheten. Det var härligt! Eftersom vädret var så underbart så tog jag en promenad till Panduro på Kungsgatan efter vårt fika och köpte lite vattenfärger som jag ska leka med under ledigheten. Som jag skrev igår så har jag inga som helst ”konstnärliga” ambitioner eller några ambitioner att skapa något överhuvudtaget. Jag ska bara leka med färgerna och olika tekniker jag har sett på Pinterest. 🙂 När jag har lekt klart kommer allt att slängas bort. Det ska bli jätteskoj!

20160324_160742
Mobilbild från Humlegården under gårdagens promenad in till stan efter jobbet.

Innan klockan tre ska jag också mörklägga lägenheten och ta veckans temabilder till Jens och mitt fotoprojekt. Inlägget kommer upp vid tretiden.

Hur spenderar du din långfredag? Är du också ledig?

10 Kommentarer

 1. Idag har jag sovit, ätit mat, diskat och plockat ihop sopor som jag ska kasta senare. Ikväll blir det sannolikt våfflor. Senast våffeldagen och långfredagen sammanföll var 2005, men sedan dröjer det till 2157 innan det händer igen, så bäst att passa på! Man kan ju inte riktigt räkna med att vara vid liv om 141 år, och för den delen är det inget som säger att man varken gräddar våfflor eller firar påsk då.

 2. Jag är också påskledig och Långfredagen var en riktig slappardag. Skönt! Jag blev så nostalgisk när jag såg bilden på Humlegården. Där lekte jag som barn. En fortsatt trevlig Påskhelg / Rozie

  • Hoppas att du fick en fortsatt härlig avkopplande påskhelg! 🙂 Kul att jag kunde väcka lite nostalgi. Lekte ni någon speciellt? 🙂

   • Det var mest att man gungade och åkte rutschkana. Klättrade på klätterställningar. Hade picnic i gräset, drack Loranga och satt på en stickig filt.

    I Humlegården fanns en scen där olika artister uppträdde. Man tyckte att det var spännande att se dem. 🙂

 3. Tänk när jag var liten då var långfredag en väldigt speciell dag. Min mormor var väldigt bestämd över att det var en dag då man skulle sörja. Man fick inte göra några hemsysslor mera än laga mat och så..
  I hennes ögon skulle det inte alls passat sig med en fest som vi hade den här långfredagen tillsammans med släkten!
  Vad skönt att vi i dag tar lite lättare på såna här traditioner!
  Jag såg lite på smartare än en 5:e-klassare på tv. Där intervjuade de små barn om varför vi firar påsk och det var rätt så roliga förklaringar!
  För att vi skulle få äta godis, för att det var då påskharen var framme och för att vi skulle få post. Haha! En liten felhörning där påsk blev post!
  Ungefär som våffeldagen. Som egentligen hette vårfrudagen!

  Ja ibland känns det faktiskt roligt att städa! Vad härligt att få den känslan och riktigt rensa upp! Och känslan efter då det är rent och rensat! Den är inte helt fel!

  Spännande med ditt målningsprojekt! Hoppas det blir som du tänkt dig! 🙂

  Ha en fortsatt trevlig påsk!
  Kram, Maria

  • Så var det för pappa också berättade han! Han kallade Långfredagen för årets tråkigaste dag. Haha. Som tur var tog han inte med sig den seden när han blev vuxen. Vi levde som vanligt och hade skoj på långfredagen – det enda jag tyckte var tråkigt var att det var så trist på radio och TV då – bättre nu! Mitt målningsprojekt blev precis det kludd jag hade tänkt mig men kul var det! Kommer att kludda mer. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier