Categories:

The love for a cat. English summary under the clip (the clip is subtitled!)

Att jag älskar katter kan inte ha undgått någon som har följt den här bloggen ett tag. 🙂

Jag har önskat mig en egen katt (eller två) i hela mitt liv. Men det har inte blivit så. När jag växte upp tyckte inte pappa att vi inte kunde ta hand om några djur, så jag fick aldrig någon katt då. Och nu är min livssituation sådan att den inte passar för ett kattliv. Därför, och för att jag älskar och bryr mig om katter så klart, så arbetar jag nu som volontär på ett katthem varannan lördag för att på något sätt ha katter i mitt liv. Jag älskar det arbetet, även om jag så klart blir kär i flera katter varje pass och vill ta med hela högen hem.

Men även om jag inte fick någon egen katt, så hade jag turen att få ha en kattkompis ändå i mitt liv. Vår grannes katt Ceasar. Han var den bästa katten som fanns. Ett riktigt original, och min bästa vän.

Det här klippet, med historien om Ceasar, skrev jag och spelade in för snart tio år sedan. Till minne av Ceasar. När jag lade upp yogavideon såg jag att den här videon låg kvar i mitt youtubearkiv.

När jag såg den så påmindes jag om Ceasar och tänkte att hans historia förtjänar att berättas igen här eftersom han var så viktigt i mitt liv. Visst är det något särskilt med djur? De stjäl våra hjärtan på ett alldeles kravlöst och speciellt sätt som ingen annan eller något annat kan ersätta.

Har du eller har du haft något djur som har betytt lite extra mycket även för dig?

Glöm inte att försäkra ditt husdjur!!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qsCRBznZYg0&w=1158&h=651]

The love of a cat

I don’t think that anyone who has been following this  blog for a while have missed my love for cats. 🙂

I have wanted my own cat (or two!) my whole life, but it never happened. As I grew up, my dad said we couldn’t take care of any animals in our family. Now as an adult my life situation is not a good one for a cat. Because of that, and because I generally care about cats of course, I volunteer at a cat shelter every other Saturday. This way I can have cats in my life even though I can’t have cats of my own.

However, even though I didn’t get to have my own cat growing up, I was lucky to still have a cat friend in my life. Our neighbour’s cat Ceasar. The best cat ever, and my best friend.

This clip above (it has English subtitles), my story about Ceasar, I wrote and recorded almost ten years ago. In memory of Ceasar. When I uploaded the yoga video I discovered this in my youtube archive.

I realised that Ceasar’s story deserves to be told again here since he was such a big part of my life. Animals are special aren’t they? They capture our hearts, undemandingly in a very special way that nothing and noone else can replace.

Do you have, or have you ever had, an animal that meant something extra special to you too?

Don’t forget to get insurance for your pet!!

Bli den första att kommentera! :)

  1. Vi hade alltid katter då jag växte upp. Men då vi fick egna barn så visade det sig att de är allergiska. Så nu får vi njuta av grannens två katter. På Somrarna flyttar de till vår altan. Det är så underbart att öppna dörren på morgonen och de välkomnar en med ett jam och vill ha lite gos. Älskar katter. Kramelikram

    • Åh vad mysigt med kattbesök!! <3 Det är en mardröm för mig att jag en dag skulle bli allergisk mot katter. Fy! Det skulle jag inte klara. Som crazy cat lady så behöver jag ha katter i mitt liv på något sätt. Kramelikram tillbaka! <3

  2. When I was a boy I wanted to have a dog, but my parents didn’t think this was possible, although we had a good garden, and I gave up, but I think that a dog that I didn’t have remained in my mind for some time. Looking at the photos in your video, Caeser really seems to have belonged to you and to your house even if he wasn’t your cat. It looks like it was a place, or maybe the place, where he liked to be and where he had what was important for him… Very nice also to see old photos of you!

    • I think that it is good for children to have pets in their lives if possible. It teaches them compassion and responsibility. I am so happy that Ceasar came into our lives so that I could have a cat in my life even though we couldn’t have one of our own. I am sure you will meet that dog you never had one day in one way or another! 🙂

      • Yes, for children it’s good to have pets, if possible as you say. I’m not sure I will still have a dog one day. That depends on circunstances and there are other things that I like doing that I also did during my youth time (playing badly the piano!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier