Jag hoppas alla hade en riktigt fin nyårsafton! Detta inlägg publiceras sent idag. Jag experimenterade nämligen lite med intervall-funktionen på den nya kameran. Att redigera dessa 50 bilder med automatscript tog tre timmar! Så under den tiden kunde jag inte använda datorn. Allt minne behövdes för redigeringen.

Jag ska göra om experimentet igen – det här var bara ett test – och sedan lägga upp det.

Min nyårsafton blev lugn med familjen på dagen och sedan åkte jag hem och myste på kvällen. (Nyårsfirandet är inte riktigt min grej faktiskt. Går inte in på varför här på nätet – lite för privat 🙂 – men så är det.)

Tolvslaget bestod av flera telefonsamtal och otaliga sms-önskningar medan raketerna dånade och for utanför fönstret. Jag har en väldigt bra utsikt för fyrverkerier. Hela horisonten fylls av färgsprakande raketer över stan. Skansens högre fyrverkerier ser jag också från balkongen. Så att fira hemma är inte alls dumt!

Dock skulle jag gärna slippa alla privata fyrverkerier. Det vore bättre om det var organiserat på förbestämda platser, där det har så lite påverkan på vilda djur som möjligt, och tidpunkter. Jag tycker så himla synd om alla djur som nästan skräms till döds. Mammas Zaya, världens mysigaste och finaste schäferdam, är så rädd för smällarna att hjärtat slår jättefort och hon bara ligger och darrar.

De flydde därför i år ut till detta hotell på Arlanda. Där fick hon lugn och ro, hjärtat!

zaya
Visst är hon fin? <3 Foto: Marie Elmqvist

Jag gjorde också ett nytt försök att baka en kladdkaka. Denna gång gick det bättre – jämn fin yta och den släppte utan problem från formens kanter och botten! Jag lät den vara lite för länge i ugnen bara så den blev inte så kladdig – men god ändå. Nästa gång blir den perfekt… 🙂

kladdis

Återkommer senare med ett inlägg med tankar om det gamla och det nya året.

2 Kommentarer

    • Yes isn’t she just adorable?? ❤️❤️ In real life her eyes are even more expressive. Her tender and loving being shines through 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier