Categories:

English summary below

_mg_8361
Nytt ljus!  (Långängen, Lidingö)

Själen börjar vakna och pocka på uppmärksamhet. ”Glöm mig inte!”

Den lilla lediga tid som jag har haft under hösten har gått åt till att i stort sett inte göra någonting. Fast det kanske var just det jag behövde då i en i övrigt hektisk rörig tid.

Jag är så årstidsstyrd så det är löjligt. De mörka månaderna fram till årsskiftet och januari dränerar mig på mental energi. Men när februari närmar sig, och man kan se hur dagarna blir längre för varje dag, även om bara ett par minuter, då börjar livsandarna att spira inom mig.

Jag börjar längta igen. Efter själslig och kroppslig energi. Nu börjar jag känna den. Långsamt.

Hur fungerar du under den mörka årstiden?

English summary:

My inner energy is slowly returning. I hear my soul calling out to me for attention.

I am so controlled by the seasons. The dark months totally drain my mental energy and it’s not until February is coming closer and I notice the days getting longer each day, even only by a couple of minutes, my spirits come to life.

I start to yearn again. Yearn for energy for body and soul. Now I am beginning to feel it. Slowly.

How  do you cope with the dark season?

Tags:

5 Kommentarer

  1. Vacker bild!
    Älskar min vinter och mitt mörker. Sedan ska vi acceptera när kroppen och själen säger ifrån och låta saker bero tills det är dags igen. Givetvis menar jag då inte arbeten och vissa måsten *skratt*
    Har en barndomsvän som stänger in sig i sig själv under vintern och kommer fram med ljuset. Det är som att det är två olika personer. Ha en bra dag/ kram <3

    • Tack! 🙂 Och tack för din fina kommentar. Jag trodde inte att någon skulle läsa min blogg och än mindre kommentera efter så lång bortavaro så tack <3. Så du gillar vintermörkret? 🙂 Tur att vi är olika. Jag älskar vintern – allt det vackra snön gör med landskapen. Men mörket… Nää! Usch. Jag är mer som din barndomsvän. Kunde jag så skulle jag gå i ide de här mörka månaderna och komma ut igen när vårljuset sprider sin glädje! 🙂

  2. In the south of Germany winters aren’t so dark and don’t last so long. As long as I’m able to be active doing what I want to do, I don’t have much difficulty with it. In December I like to go to the Christimas market and the time goes by. But I can imagine that more to the north it may be really harder. Even though, I’d like to try one day a winter in a place like near Siljan lake, or near a Fjord (but with a fireplace, many books and some chocolade). Nice that you enjoy longer days that are coming!

    • Thank you for your comment! I have found out a funny fact by friends who originates from further south where the difference in light between seasons isn’t as big. They don’t suffer as bad from the dark as I do. Weirdly. On the other hand, many of them suffer more from the light in summer, making it harder for them to sleep! 🙂 I have no trouble sleeping through light summer nights. I love them! And I don’t need as much sleep in the summer either. For me it’s harder to stay awake during the long dark winter. LOL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier